סמינר ז'ה טם, איי לאב יו סמינר – כתיבת עבודות סמינריוניות

שנה ב או ג' הגיעה ואיתה – הסמינריונית. איזה לחץ… לא מעט סטודנטים שמתמודדים עם הצורך להתחיל את הסמינריונית, עושים את הצעד המתבקש ולוחצים על 'הפרק הבא' בנטפליקס מתוך הדחקה ודחיית הקץ. בד"כ ולמעט מקרים חריגים, גמדים קטנים לא כותבים את העבודה בלילות כשאת מבנג'ת עוד פעם את 'אמילי בפריז' ולכן בסופו של דבר לקראת הדד ליין הלחץ רק גדל. אז זהו – שזה לא חייב להיות ככה. אם אתם מעוניינים לקבל ציון גבוה בסמינריונית (דה) ולעבוד בשביל זה כמו שצריך (אה…), התנאים הבאים לסימנריונית מעולה מיועדים עבורכם:

👈 הראשון:  שאלת מחקר. לא לכתוב מילה לפני שאתם מרגישים בעצמות שיש לכם שאלת מחקר שהיא בום. מדויקת, רלוונטית, מהודקת ועניינית.  שאלת מחקר טובה היא תנאי הכרחי לסמינריון טוב, וחשוב שתשקיעו זמן כדי לגבש אחת כזו. התהליך של ניסוח שאלת מחקר מהנושא הנבחר (כל נושא) יכול לקחת כמה שעות טובות. סבלנות, לא לחפף! זה ישתלם בהמשך, בהבטחה!

👈 השני: דמיינו שאתם כותבים עבור קורא אינטליגנט – שאין לו מושג בתחום. הכתיבה צריכה להיות זורמת וברורה, אבל איך עושים את זה? מדמיינים שהקורא הוא אדם חכם אך מחוץ לתחום. הוא יבין מה אתם רוצים לומר – אם תאמרו זאת היטב. הקפידו על קוהרנטיות ודאגו שהקשר בין הפרקים יהיה ברור כמו קשר בין סצנות (אבל לא בסרט שהפיקו סטודנטים שנה א' במגמת קולנוע) כל פסקה צריכה להיות עוקבת לקודמת וכמובן, רלוונטית לשאלת המחקר. דוקטרינת "האינטליגנט חסר המושג" תעזור לכם לוודא שכך אכן קורה.

👈 השלישי: הסמינריון חייב להציע תשובה ברורה – שכתובה בצורה קוהרנטית ואינטליגנטית – לשאלת המחקר. אם איכשהו זה לא ברור עדיין – סמינריון אמור להציע פתרון לבעיה שביקשתם לחקור. התשובה לשאלת המחקר אמורה להופיע בפרק האחרון של הסמינריון (פרק הדיון) ולנבוע, במידה רבה, מיתר חלקי העבודה. אם "האינטליגנט חסר המושג" צריך להתאמץ כדי למצוא את התשובה לשאלה הזו, או לחילופין, אם התשובה איננה מספיק ברורה – הסמינריון בפירוש לא מספיק טוב.

בהצלחה!

ייעוץ וכתיבה: נעה סלור ואופיר ממן

בואו נקבע!

X
בואו נקבע!
סגירת תפריט
דילוג לתוכן